Geheime missies

Overdag zijn wij brave tekstschrijvers, maar als het duister invalt houden wij ons met geheel andere zaken bezig. Nou ja, zo spannend is het niet helemaal. Maar het is wel dat wij voor diverse opdrachtgevers op de achtergrond werk verrichten. Zo hebben wij ‘non-disclosure agreements’ getekend omdat wij over ingrijpende beleidsvoornemens of baanbrekende productinnovaties gingen horen. In een aantal gevallen moet u ons dus helaas op ons woord geloven. Verder verslaan we achter de schermen ook interne bijeenkomsten, maken we personeelsbladen, doen ghostwriting van columns en voorwoorden en schrijven we mee aan offertes.


Embargo’s en gedaanteverwisselingen

Zo hebben wij de geschreven communicatie rondom een groot veranderproces van een gemeente verzorgd waarbij werd ingezet op meer burgerparticipatie. Wij versloegen diverse inspraakavonden met bestuurders, gemeenteraad en inwoners en schreven het communicatiebeleidsplan met de projectleider. Voor een andere gemeente herschreven wij een onderzoeksrapport om dit voor alle inwoners begrijpelijk te maken. Vanwege de inhoud was er een stevig embargo van kracht. Een uitdaging vormen verder de vele vormen van ghostwriting. Kruipen in de huid van een hockeyende ooievaar (mascotte Stockey van het WK hockey) was de meest spraakmakende gedaanteverwisseling.