Storytelling voor Gelders jaar van het aangepast sporten

In 2018 staat aangepast sporten in Gelderland in de schijnwerpers! Met de campagne Gelderland sport onbeperkt laat de provincie zien dat sporten voor iedereen is. Samen met Gelderse partners wordt 2018 een jaar met unieke sportmomenten! In samenwerking met projectleider Annemieke Sirks verzorgen wij de communicatie voor deze campagne. Op basis van storytelling promoten we via de actiewebsite www.gelderlandsportonbeperkt.nl en social media, sport voor mensen met een beperking. Met verhalen uit de praktijk en sportmomenten laten we zien wat sport kan betekenen voor mensen met een beperking. Daarin staat vooral centraal hoe leuk sporten is.

“In het zwembad voel ik me vrij en zonder pijn, daarom ben ik er altijd mee doorgegaan.” Dat vertelde Esmee Anne de Meulmeester in een gesprek met ons. Zij heeft een verstandelijke beperking en epilepsie en is een van de topzwemsters van de Paralympische Spelen. Net als zij benadrukken vele sporters in interviews dat sporten veel voor ze betekent. Zoals dressuuramazone Estée Gerritsen: “In de topsport heeft mijn beperking me voor het eerst iets gebracht. Mijn niet-krachtige kant is nu mijn kracht geworden.” In het eerste halfjaar zijn er al meer dan zestig verhalen en honderd sportmomenten gemaakt en zijn meer dan 200.000 mensen bereikt. De rode draad van 2018 is voor ons ‘een glimlach op ons gezicht’ door al die leuke interviews!